Jump to content


Photo

Linksprite Diamondback


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 chain

chain

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 756 posts

Posted 23 May 2014 - 08:51 AM

The board will not let me upload to it. I can upload to my Uno board.. but not this. It worked fine all day, but just stopped working. I was and have been using the wifi to it for the past 3 days. See my previous tickets. I got it to work. I love this board and it was doing great.. Now it just has the green power light on and that is it.

Sketch uses 1,116 bytes (3%) of program storage space. Maximum is 30,720 bytes.
Global variables use 11 bytes (0%) of dynamic memory, leaving 2,037 bytes for local variables. Maximum is 2,048 bytes.
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
processing.app.debug.RunnerException
at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.uploadUsingPreferences(SerialUploader.java:125)
at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1719)
at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1625)
at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1597)
at processing.app.Editor$DefaultExportHandler.run(Editor.java:2397)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:695)
Caused by: processing.app.debug.RunnerException: Problem uploading to board. See http://www.arduino.c...shooting#upload for suggestions.
at cc.arduino.packages.Uploader.executeUploadCommand(Uploader.java:111)
at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.uploadUsingPreferences(SerialUploader.java:123)
... 5 more 



#2 chain

chain

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 756 posts

Posted 23 May 2014 - 09:44 AM

Did you select Tools-->Board-->Arduino Duemilanove w / ATmega328 ?



#3 Guest_Ward Ryan_*

Guest_Ward Ryan_*
  • Guests

Posted 23 May 2014 - 02:16 PM

I have:

 

Tools--> Board--> Arduino Duemilanove or Diecimila

 

and

 

Tools--> Processor--> ATmega328

 

That used to work fine.. now nothing but a green light.



#4 Guest_Ward Ryan_*

Guest_Ward Ryan_*
  • Guests

Posted 23 May 2014 - 02:23 PM

I'm worried that what happened was that I was uploading a sketch that used the EEPROM and that is what made it fail.



#5 Guest_Ward Ryan_*

Guest_Ward Ryan_*
  • Guests

Posted 23 May 2014 - 02:28 PM

My brand new UNO board works fine.. not with this sketch, but a simple blink the led sketch.

I have tried the Diamondback on my linux computer where I could also write to it and it gives me the same error message.

 

So basically, my macintosh fails, my linux fails

but my UNO on the Mac does not..



#6 chain

chain

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 756 posts

Posted 26 May 2014 - 01:19 AM

As you describe , maybe the bootloader of your diamondback is missing.

You need download bootloader to your diamondback from the ICSP port.

IMG 2940





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users