Jump to content


Photo

graphic login impossible after logout

login graphical interface

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 swingzazou

swingzazou

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 23 October 2015 - 10:25 AM

Hi,

 

I use a pcduino3 with ubuntu 14.

"linaro" is the default user and automatically logged on boot.

If i logout and return to the graphical login interface, i see this list :

- syslog

- usbmux daemon,,, (usbmux)

- linaro,,,(linaro)

(why the first two on the list ?)

and i can't login with linaro (no problem with a console).

Thank you for your help.

 



#2 LS-Support-12

LS-Support-12

    Forum Support

  • Moderators
  • 326 posts

Posted 23 October 2015 - 10:28 AM

and i can't login with linaro...

You mean if you simply logout, you cannot login after that through the gui?



#3 swingzazou

swingzazou

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 24 October 2015 - 12:36 AM

Exactly.



#4 LS-Support-12

LS-Support-12

    Forum Support

  • Moderators
  • 326 posts

Posted 24 October 2015 - 06:38 AM

Exactly.

Is this behaviour present after fresh installation of Lubuntu14 or you are making some modifications? I mean, have you tried just to reinstall the OS to see whether the problem will remain?



#5 swingzazou

swingzazou

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 25 October 2015 - 08:12 PM

I have tested with a fresh install of Lubuntu (no package added, no upgrade) and the problem is the same.


  • LS-Support-12 likes this

#6 woodtore

woodtore

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 50 posts

Posted 26 October 2015 - 02:18 AM

I have had that happen when I filled NAND up all the way.



#7 swingzazou

swingzazou

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 26 October 2015 - 10:27 AM

Not with me. With a fresh installation of Lubuntu, my NAND is'nt filled up  (40% used for / ) and i can't login after a logout.



#8 swingzazou

swingzazou

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 26 October 2015 - 10:35 AM

I just have tested with a new user created with adduser script. No graphical login possible with him too.


  • LS-Support-12 likes this

#9 swingzazou

swingzazou

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 03 November 2015 - 10:51 PM

Hi !

 

Nobody has the issue ? :-(

Thank you.



#10 cwilt

cwilt

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1,012 posts

Posted 04 November 2015 - 02:33 AM

Can you install Ubuntu 12 release and see if the problem persists?



#11 swingzazou

swingzazou

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 17 November 2015 - 11:02 PM

Yes, i can...but if there is an issue with Ubuntu14 release, i prefer because i just finished  configuring more than 20 pcduinos with this release...

Thank you.



#12 nightseas

nightseas

    Member

  • Administrators
  • 23 posts

Posted 05 December 2015 - 02:47 AM

I've seen that before on my pcDuino3 with Kernel 4.1.x and Lubuntu desktop 14.04.

That must be something related to X11 settings, which are full of traps. Haven't find a way to solve it.


Just a lazy rabbit~~





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users