Jump to content
Guest kang.yang

GPS shield + SD card

Recommended Posts

Guest kang.yang
I’ve bought about one week ago a GPS shield + SD card.
I have to say that I’m not an “Arduino-wizard”, but I’m just a beginner…
I did all the exercices of the “starter kit” and a little more and I’m currently looking to program a little tracking tool.

I’ve plugged the shield, I’ve set the bridges as recommended in the test sketch that I’ve downloaded from your web page. Then I’ve uploaded the test sketch as it is.

Any error was reported, but in the serial monitor I’m not reading more than what you can see attached. Then I’ve done the test in wide open air area for a better GPS signal, I’ve waited quite a long time, but any sentence appear on the screen.

Then I’ve tried to change powerpin, but without any visible success.
So I’ve downloaded the test sketch from Linksprite website, load in arduino, but with any result was reached (Serial Monitor: blank).

I’ve returned the bridges in the original position as found when the shield was in the delivery box and I’ve repeated all the things over. No success.

I’m looking to understand where I’m doing wrong, or wondering if the shield is not working.

Can you help me to understand more about? 

Thank you very much

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×