Jump to content
Sign in to follow this  
jim

no HDMI audio for pdDuino3s

Recommended Posts

When I connect my pcDuino3s to a TV via HDMI, I don't get any audio through. Video works fine. 

I have set the HDMI card as default, and alsamixer does show it, but with comment 'no controls for this device' (not sure if that matters though). 

Anyone out there with similar issues, or event a suggestion how to fix? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jim, 
thanks or your reply. The audio jack does work, indeed, and was set up as default output. As explained in my initial post, I have successfully changed the default audio out to HDMI - exactly as in the article that you have referred to. But, the problem is that no sound is coming through HDMI. 

Any suggestions what I could do next? 
Is there anyone that has successfully used the HDMI audio out on a pcDuino3s? 

Further feedback would be much appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jim, 
installing Pulseaudio did the trick! At first the HDMI card did not show in PA Volume Control, but after a reboot, the HDMI audio card was present and fully fully functional. 

Cheers for your help! 

Andi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×